Varnost in hramba podatkov (antivirus, backup)

Na računalnikih poleg nameščenega operacijskega sistema in programov hranimo veliko količino podatkov, kot so slike, dokumenti, e-pošta, ogledane spletne strani, vpisana gesla, certifikati za komunikacijo s spletno banko itd.

Ker ne želimo, da te podatke pridobijo nepridipravi, hekerji in drugi izkoriščevalci je obvezno, da računalnik (tablico ali telefon) zaščitimo z dobro antivirusno zaščito ter poskrbimo za ustrezno varnostno kopijo podatkov za primer odpovedi strojne opreme, kraje in drugih vzrokov izgube podatkov.

 

Antivirus

Brezplačne antivirusne rešitve so sicer mamljiva opcija, a za ceno le ene kavice mesečno je lahko vaš računalnik popolnoma varen s profesionalno antivirusno zaščito, ki jo uporabljajo tudi podjetja in je temu primerno vzdrževana s strani proizvajalca.

Naše podjetje je poslovni partner finskega podjetja F-Secure in ruskega podjetja Kaspersky Labs.

Nudimo vam licence najboljših antivirusnih rešitev F-Secure:

  • F-Secure Intenet Security
  • F-Secure Safe
  • F-Secure Protection Service for Business …

in Kaspersky Labs:

  • Kaspersky Internet Security
  • Kaspersky Endpoint Security …

 

Največkrat se naši uporabniki odločajo za licence, ki vsebujejo zaščito za 3 računalnike za leto ali dve.

Takšne licence so tudi najbolj optimalne, saj se cene gibljejo že od 36€ za 3 računalnike za 1 leto (1€/mesec za en računalnik) dalje.

Cena licence z nakupom večje količine in daljšega obdobja pada, kar je še posebej privlačno podjetjem, saj lahko vse računalnike v svoji pisarni zaščitijo po še nižji ceni.

Za več informacij in pripravo individualne ponudbe nam napišite vaše želje preko obrazca Kontakt.

Za podjetja smo pripravili posebne pakete vzdrževanja, ki že vsebujejo tudi antivirusne rešitve.

 

Backup

Na varnostne kopije podatkov največkrat pozabljamo do trenutka, ko izgubimo dragoceno sliko, dokument ali kakšno drugo pomembno datoteko. Restavriranje podatkov (če je le-to možno) je ponavadi drag in časovno zapleten postopek, rezultat pa nas lahko razočara.

Pri nas poskrbimo, da vaš računalnik avtomatično periodično izvaja (inkrementalni, diferencialni, popolni) backup vaših podatkov, ki jih lahko preko omrežja shranjuje na oddaljeno lokacijo, s čimer se podatki ohranijo tudi, če pride do težav na strojni opremi izvora podatkov (okvara trdega diska, politje računalnika, izbris datotek itd.).

V podjetjih poskrbimo tudi za backup datotečnega strežnika (NAS) na oddaljeno lokacijo, po potrebi šifriramo backup datoteke itd.

Za več informacij in pripravo individualne ponudbe nam napišite vaše želje preko obrazca Kontakt.

Posted in Storitve.